Vélemények - Vegán ironman

Visszajelzések a tanfolyammal kapcsolatban

"Nagyon tetszett, összeszedett, tömör anyagok voltak. Ha teljesen új számára ez a terület, akkor naponta érdemes kisebb részekben megnézni a modulokat, rengeteg az információ. Nagy szeretettel ajánlom!"
Sulyok Csillag
A Life Coach and Inspirational Artist
"Hálás vagyok, hogy részt vehettem „Az egészséges életmód kialakítása” 4 hetes kurzuson. Én alapvetően egy tudatos embernek tartom magam, és mióta az önfejlesztés útjára léptem (már több, mint 10 éve), rengeteg módszert kipróbáltam és sok új jó szokást beiktattam a mindennapjaimba. Robi azonban még így is tudott nekem újat mutatni, praktitákat, melyekkel még hatékonyabbá és jobbá tehetem az életemet. A négy modul olyan profi módon egymásra épülve van összerakva, hogy a gyakorlatokat mindenki könnyedén, fokozatosan tudja beilleszteni az életébe. Azt pedig már tudjuk, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik, a tanfolyam alatt erre pedig bőven van lehetőségünk. Számomra a legnagyobb kihívást a hatékony időbeosztás jelentette. Sok más mellett, erre is jól alkalmazható, bevált praktikákat kaptunk. Mindenkinek receptre írnám fel, hogy részt vegyen ezen a kurzuson és végre kezébe vegye a saját Élete irányítását, szeresse Önmagát és vállalja a felelősséget a saját valóságáért! Köszönjük, hogy megosztod velünk a tudásodat és tapasztalataidat Robi! " ​
Páli Judit
IFBB Bikini Fitness Magyar Bajnok, Fitness Instruktor
"Erre a tanfolyamra abszolút igaz a neve, mert segít az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD-od kialakításában. A legszükségesebb elmélet, nagyon sok gyakorlat, így azonnal kipróbálhattam a hallottakat. Szinte azonnali sikerélmény garantált. A tanfolyam elején meghatározol egy célt, amit szeretnél elérni. Nekem ez a heti 5x-i mozgás volt. A következő hetekben pedig már meg is valósítod. Ezen felül kapsz még egy csomó ötletet az új, egészséges életmód kialakításához. A legjobb, hogy úgy tudod ezeket beépíteni a napi rutinodba, hogy azokat megszereted, így nem érzed kényszernek. Robi nagyon sok lehetőséget felsorol, és Te döntheted el, hogy mit valósítasz meg belőle. Pl. nekem fontos volt a jó alvás, ezért a telefon lekapcsolása egy egyszerűen megvalósítható új szokás lett, de magamtól nem jutott eszembe. A másik a napi megfelelő mennyiségű vízivás. Az íróasztalomra tettem egy kulacsba vizet, hogy bármikor tudjak inni. Apró, de fontos új szokások. Persze vannak ennél nagyobb kihívást jelentő új szokások is, de Robi azokban is tud segíteni. Mivel háromszoros ironman nagyon sokat fogsz tudni tőle tanulni. A céljaim eléréséhez mutatott új technikákat is, pl. a vizualizáció - amikor elképzeled, hogy már most megvalósult a kitűzött célod. Egyszerűnek tűnő feladatok, amik nagy hatással vannak az életmódomra. Még órákig tudnám sorolni a példákat, de ez csak akkor lesz neked segítség, ha TE is elvégzed."
Káplár Piroska
"Az egészséges életmód kialakítása" tanfolyam, amin Kertész Róbert vezetésével részt vettem, felülmúlta minden várakozásomat. A négy hét alatt számtalan olyan témát érintettünk, amelyek igazán közelebb vihetnek ahhoz, hogy az életünket ilyen téren egyensúlyban tartsuk. Megismertük a célkitűzés fontosságát és helyes módját, ami minden eredménynek az alapja, hiszen ha nem tudjuk, hogy mit akarunk és miért, illetve, hogy mikorra, nehéz tartanunk magunkat az elhatározásunkhoz. Tervezéssel sokkal hatékonyabban tudunk működni, ha pedig vizualizáljuk is a kitűzött célt, és érzelmekkel is megtámogatjuk, az eredmény szinte garantált. A kezdeti nehézségek áthidalásához fegyelemre van szükség, de erre is fel tudunk készülni, és napról napra, ahogy az új dolgokat beépítjük az életünkbe, egyre könnyebbé válnak a dolgok, szokásokká alakulnak. Megtanultuk, hogy az egészség egy folyamat eredménye, több apróbb lépés visz el odáig, hogy jól érezzük magunkat. Tudatosítottuk, hogy a fizikai (táplálkozás, ivás, légzés, mozgás, szabad levegőn tartózkodás, pihenés) és a lelki szükségleteink (bizalom, pozitív gondolatok, vizualizáció stb.) átgondolt kielégítése egyaránt hozzájárulnak a jól létünkhöz. Szóba került a növényi táplálkozás is, amely jelentősen támogatja a test egészségesen tartását, illetve a böjtök szerepe, melyek bizonyítottan előnyösek a méregtelenítési folyamatok beindításában. Fontos felismerés volt az is, hogy a programjaink a gondolatainkon és érzelmeinken át hogyan befolyásolják a cselekedeteinket, melyek végül a kívánt eredmény eléréséhez vezetnek. Megtanultuk, hogyan tudjuk a negatív gondolatokat átfordítani a javunkra, illetve azt is, hogyan tudjuk hatványozni az erőnket egy adott cél eléréséhez vizualizációkkal, mantrákkal, megerősítésekkel. Az időbeosztás, az idővel való helyes gazdálkodás sokunknak okoz fejtörést, de erre is jó ötleteket kaptunk, gyakorlati feladatokkal támogatva a megértést. A célok megkívánják, hogy priorizáljuk a napi teendőinket (fontos, sürgős, nem fontos, nem sürgős), tervezzük és szervezzük meg a feladatainkat és azok végrehajtását, hogy napjaink a lehető leghatékonyabbak legyenek, és meg tudjuk tartani az egyensúlyt az életünkben a munka, a szabadidő, a pihenés, a sport, a család és a saját igényeink között. Ehhez a Hely - Idő - Téma szerinti szervezés is sok segítséget nyújtott. Nem szabad elfelejtkezni a kiértékelésről sem, hiszen ebből tudjuk a jövőre nézve levonni a tanulságokat, illetve ha jól dolgoztunk, elismerni magunkat. Elengedhetetlen, hogy szeressük magunkat és tudatosítsuk, hogy az életünkért, az eredményeinkért mi vagyunk a felelősek. Személy szerint nagyon hálás vagyok azért, hogy részt vettem ezen a tanfolyamon. Nem hiszem azt, hogy ezzel a négy héttel véget értek a feladataim, hiszen a szokások kialakítása folyamatosan zajlik, és minden érintett terület elindított egy természetes belső kíváncsiságot, ami hajt, hogy a későbbiekben egyedül is keressem a helyes megoldásokat."
Tóth-Mógor Judit
Cégvezető/Tulajdonos, Hundala Desszert
"Nagyon tetszett, hogy minden modul idézettel indult. Szeretem az idézeteket, szeretek rajtuk gondolkodni és felidézni őket néha, amikor szükség van egy kis erősítésre. Az egyes témákhoz kapcsolódó modulok mindig sok konkrétumok tartalmaztak, nem pedig csak általánosságokat. Nagyon tetszett, hogy mindig tudtál a saját életedből tapasztalatokat hozni, sikereket és kudarcokat egyaránt. Hiteles embertől kaptam hiteles információkat. Nekem ez így lett teljes. Jó volt a videókat újra nézni, megállítani, jegyzetelni. Tetszettek a diák, amik zanzásítva tartalmazták a mondandódat. Összeszedett volt, látszott, hogy sokat dolgoztál rajta. Mindig meg tudtál erősíteni, dicsérni. Erre nagy szüksége van egy felnőttnek is, aki tépelődik, nem bízik magában. Pont annyi bejegyzés volt a csoportban, amennyire szükség volt. Nem szeretem, ha valamit erőltetnek, itt viszont minden csak biztatás és előremutató bejegyzés volt, illetve konkrétumokat tartalmazott. A heti videobeszélgetésekben még több tanácsot kaphattunk, illetve a konkrét, modulokkal kapcsolatos kérdésekre is megadtad a választ. Fontos, hogy egy kis közösséget igyekeztél kovácsolni belőlünk. Hiszek a közösség erejében és abban, hogy az életmódváltás sem kell, hogy teljesen magányos tevékenység legyen. Ez a csoport segíthette egymást és talán a jövőben is megmaradnak a kialakult kapcsolatok. Komoly egyéni munka folyt a videóanyag megnézése után. Ha valaki elvégezte a feladatokat, joggal várhatott változást már ilyen rövid idő alatt is. Amikor újból szükség lesz rá, vissza fogok térni az adott téma feladataira, hogy ismét erőre kapjak és gondolatban, lélekben is megerősödjek."​
Dávid Orsolya
"A gyakorlatiasságot emelném ki, hogy végre van egy olyan tanfolyam, ami az egészséges életmód alapelveit a gyakorlatban segít elsajátítani egy hiteles embertől. Érintve nemcsak a táplálkozást, hanem az egész életvitelt úgy, hogy azt át is lehessen ültetni a hétköznapi életbe!"
Ugrina Szilvia
"Ha szereted magad, ezután még jobban fogod szeretni önmagadat. Nincs abban semmi kivetnivaló hogy úgy érzed szükséged van arra hogy meghatározd a céljaidat, tudjad mit szeretnél elérni a következő időszakban. Segítséget kérhetsz egy olyan szakembertől aki valóban felállított egy célt és elérte."
Vári Nagy Krisztina​
"Önismeret és pozitivitás testi, lelki és szellemi síkon! Az egészségnél semmi nem fontosabb, ha az elveszik az ember minden energiájával a visszaszerzésére tud csak koncentrálni. Miért hagynánk akkor elveszni?"
Gősiné Raffel Ildikó
"Ez a tanfolyam szépen összeszedi mindazokat az alapokat, amelyekre az egészséges, fenntartható, teljes élet felépíthető. Olyan gyakorlati útmutatót kínál, amellyel újrarendezhetjük a mindennapjainkat oly módon, hogy az életünk elsősorban bennünket szolgáljon."
Nagy Enikő
"Ez a tanfolyam szépen összeszedi mindazokat az alapokat, amelyekre az egészséges, fenntartható, teljes élet felépíthető. Olyan gyakorlati útmutatót kínál, amellyel újrarendezhetjük a mindennapjainkat oly módon, hogy az életünk elsősorban bennünket szolgáljon."
Horváth Blanka